Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,54
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,15
Pavlova

Pavlova

Pavlova Malzemeleri

3 yumurtanın beyazı
1 tutam tuz
150 gr. pudra şekeri – 1,5 su kadehi
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Kreması için Malzemeler

500 gr. mascarpone peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için Malzemeler

Orman meyveleri
Nane yaprakları
Bitter çikolata

Pavlova harcı için;

Stand mikserinizi tezgaha alın ve içerisine yumurta beyazlarını kırın.
Mikserinizi orta – yüksek süratte çalıştırın ve bir tutam tuz serpin.
Yumurtalar karışmaya başlayınca pudra şekerini yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.
Her şey karışırken içerisine sirkeyi ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Yumurtalı harcınız kabı çevirdiğinizde akmıyorsa harcınız hazır demektir.
Fırın tepsinizin kenarlarına hazırladığınız merengten parmağınızla değdirin ve fırın kağıdınızı tepsiye sererek statikleyin.
Dilerseniz eldiven giydiğiniz elinizle ya da bir kaşık desteğiyle 4 adet pavlova çıkartacak biçimde merenginizi kağıdın üzerine hisse edin.
Merenglerin ortalarını bir kaşık desteğiyle hafif çukur yapın ve hazırladığınız merengleri ilk olarak 120 derecede 20 dakika pişirin.
Ardından 100 derecede 20 – 25 dakika daha pişirin.

Kreması için;

Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini bir spatula desteğiyle karıştırın.

Süslemek için;

Çikolatanızı bıçağınız desteğiyle sıyırarak rende haline getirin.
Hazırladığınız merengleri servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerlerine hazırladığınız kremadan yayın.
Ardından meyveler, nane yaprakları ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın