Yumurtaların sarı ve akını ayırıyoruz, sarısını netlikle çöpe atmıyoruz kremada kullanacağız.
Yumurta aklarının içine bir çimdik tuz ilave ederek el mikseri veya stand mikser dayanağıyla iyice kar gibi olana kadar çırpıyoruz .
Hafif katı bir forma gelmiş olması bizim için ehemmiyetli.
Sonrasında katılaşan yumurta aklarımıza pudra şekerinin 2/3 ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra toz şekerimizi ilave edip kısa müddet tekerrür çırpıyoruz.
İyice katı bir form aldığına emin olduktan sonra kalan pudra şekerimizi, vanilinimizi ve nişastamızı döküp katlama usulüylebir spatula dayanağıyla alttan üstten yavaş yavaş katlayaraksöndürmeden karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bezemize yuvarlak bir form verip ortasını hafif çukurlaştırıp 120 dereceye indirdiğimiz fırınımıza veriyoruz.
Takribî 1 buçuk saat hakimiyetli pişecek olan bezemizin pişerken ve piştikten sonraki bir saat süresince asla fırının kapağını açmıyoruz. Bu biçimde soğutuyoruz. ❤️.
Bezemiz soğurken pastacı kremamız için tam malzemeleri bir tencereye alıp çırpıyoruz.
Sonrasında ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Soğumaya vazgeçiyoruz.
Sonrasında benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatalarımızı pastacı kremamızla çırpıyoruz.
Soğuyan bezemizin üzerine kremamızı ilave edip üzerini dilediğimiz gibi ziynetliyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken şey kremamızı koyduktan sonra hemen harcamamız gerektiği zira bezemiz erimeye çok müsait. Hepimize afiyet olsun