Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,78
  • BIST
    %3,72
Pavlova

Pavlova

Tarifin Öyküsü

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta akı oda sıcaklığında
  • 1 su kadehi pudra şekeri 180 gr
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 4 yumurta sarısı
  • 500 ml süt
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilin
  • Bir çimdik tuz
  • Beyaz çikolata 60 gr
  • İstediğiniz meyveler

Pavlova Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 150 dereceye ayarlamakla işe koyuluyoruz.
  2. Yumurtaların sarı ve akını ayırıyoruz, sarısını netlikle çöpe atmıyoruz kremada kullanacağız.
  3. Yumurta aklarının içine bir çimdik tuz ilave ederek el mikseri veya stand mikser dayanağıyla iyice kar gibi olana kadar çırpıyoruz .
  4. Hafif katı bir forma gelmiş olması bizim için ehemmiyetli.
  5. Sonrasında katılaşan yumurta aklarımıza pudra şekerinin 2/3 ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Daha sonra toz şekerimizi ilave edip kısa müddet tekerrür çırpıyoruz.
  7. İyice katı bir form aldığına emin olduktan sonra kalan pudra şekerimizi, vanilinimizi ve nişastamızı döküp katlama usulüylebir spatula dayanağıyla alttan üstten yavaş yavaş katlayaraksöndürmeden karıştırıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bezemize yuvarlak bir form verip ortasını hafif çukurlaştırıp 120 dereceye indirdiğimiz fırınımıza veriyoruz.
  9. Takribî 1 buçuk saat hakimiyetli pişecek olan bezemizin pişerken ve piştikten sonraki bir saat süresince asla fırının kapağını açmıyoruz. Bu biçimde soğutuyoruz. ❤️.
  10. Bezemiz soğurken pastacı kremamız için tam malzemeleri bir tencereye alıp çırpıyoruz.
  11. Sonrasında ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Soğumaya vazgeçiyoruz.
  12. Sonrasında benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatalarımızı pastacı kremamızla çırpıyoruz.
  13. Soğuyan bezemizin üzerine kremamızı ilave edip üzerini dilediğimiz gibi ziynetliyoruz.
  14. Burada dikkat etmemiz gereken şey kremamızı koyduktan sonra hemen harcamamız gerektiği zira bezemiz erimeye çok müsait. Hepimize afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın