Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %-0,33
  • BIST
    %0,04
Patlıcanlı Menemen

Patlıcanlı Menemen

Patlıcanlı Menemen Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • Taze fesleğen

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı Menemen Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı atayıp küp doğrayın ve dargın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin.
  • İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Kahvaltı sofralarının bırakılmazı haline gelen basmakalıp menemen tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın