Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Patlıcanlı Mantar Dolma

Patlıcanlı Mantar Dolma

Patlıcanlı Mantar Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 15 büyük kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 3~4 kurutulmuş domates
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 ’er tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • maydanoz
  • taze soğan
  • Tuz
  • karabiber

Patlıcanlı Mantar Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını atayıp püre haline gelinceye kadar ezin.
  • Biberleri arınıp küp biçiminde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp çeper biçiminde kesin.
  • Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Her mantarı fırça dayanağıyla zeytinyağı ile yağlayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
  • İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp biçiminde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
  • Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Dilerseniz bu tarifin değişik bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın