Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını atayıp püre haline gelinceye kadar ezin.
Biberleri arınıp küp biçiminde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp çeper biçiminde kesin.
Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Her mantarı fırça dayanağıyla zeytinyağı ile yağlayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp biçiminde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.
Dilerseniz bu tarifin değişik bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da sınayabilirsiniz.