Merhaba, E-Tarifler takipçileri bugün sizlere Patlıcanlı Börek Tarifi vereceğiz. Hazır yufkadan yağacağınız bu tarifte patlıcanların közlenmiş olması böreğe ayrı bir lezzet veriyor. Üzerine serptiğimiz kaşar peyniride lezzetine lezzet katıyor. Kısa vakitte hazırlayacağınız bu börek konuklarınızdan bütün anekdot alacak bir tarif. Yemek tarifleri sitemizde bu tarif gibi, kısa vakitte şahane lezzeti tutacağız binlerce tariflerimiz var.
Patlıcanlı Börek Tarifini hazırladınız, bu tarifi akşam için tasarladıysanız yanına çorba tariflerimizden aldığınız bir tarifi uygulayabilirsiniz. Salata tariflerinden aldığınız rus salatası tarifimizi uygulayabilirsiniz. Tatlı tarifleri kategorimizden pratik şerbetli tatlılar yaparak, hoşlandıklarınıza akşam sürprizi hazırlayabilirsiniz. Beş cayını yanına düşünüyorsanız, yanına hamur işleri kategorimizden kurabiye tarifleri uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin, Başka bir tarifte görüşmek üzere..
3 tane hazır yufka
100 gram 1 çay kadehi süt
Yumurta 2 tane
90 gram 1 çay kadehine yakın zeytinyağı
Maydanoz ½ Yarım demet
1 su kadehi rendelenmiş peynir1 su kadehini geçmesin
Kaşar peyniri 1 su kadehi
1 çay kadehi mineralli maden sodası
Közlenmiş patlıcan 1 adet
Malzemeleri karıştıracağımız bir kap alalım. Karıştırmak için maydanozları ince ince doğrayalım. Aldığımız karıştırma kabına beyaz peynir, akışkan malzemeler ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edelim ve karıştıralım. 3 tane yufkayı elimize alalım ve elimizle kırpıp ilave edelim Elimizdeki tam malzemeyi harmanlayalım. Fırın tepsimizi alalım ve iyice yağlayalım. Hazırladığımız harcı dökelim ve denk bir biçimde yayalım. Üzerine hoşça kaşar peyniri serpiştirelim. Böreğimizi 190 derecede fırında, üstü nar gibi kızarana dek pişiriniz. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
ZORUNLU MALZEMELER 6 Şahsiyet
3 adet yufka
2 adet patlıcan közlenmiş
2 yemek kaşığı un
100 gr. beyaz peynir
1.5 su kadehi süt
1/2 çorba kadehi akışkan yağ
Tuz
3 yumurta 1 kutu hazır döner
Börek Tarifi
Un ve sütü tencereye alıp karıştırarak topaksız bir biçimde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bir kenarda bekletelim. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyip ince ince doğrayalım. Ufalanmış peyniri, patlıcanı, 2 yumurtanın sarısını, 1 yumurtanın beyazını ilave edip hoşça çırpalım. Yufkanın birini tepsimize açalım. Hazırladığımız harem yarısını yayalım. 2. yufkayı büzüp tepsimize yerleştirelim. Kalan harcı da döküp yayalım. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları tepsiye çevirelim. 3. yufkayı büzelim ve en üste yerleştirelim. 1 yumurtanın sarısı ile akışkan yağı karıştırıp en üstteki yufkanın üzerine sürelim. Böreğimizi kareler şeklinde kesip fırında pişirelim. Pişmesine yakın her dilimin üzerine hazır döner yapraklarından koyup pişirmeye devam edelim. Dönerler pişince servis yapalım.
BAŞKA BİR TARİF:
ZORUNLU MALZEMELER 8 Şahsiyet
tuz,karabiber
sıvıyağ
3 yufka
kaşar peyniri rendesi
3 patlıcan
1 su kadehi süt
Yapılışı
İlk evvel patlıcanlarınızı közleyin. Bir tencereye alın ve üzerine süt ve kaşarı ilave edinkaşar rendelenmiş olmalıpişirin. Geniş olan bir teflon tavanın içerisine alın bu malzemelerinizi. Bir tane yufkayı serin ikinci yufkayıda parçalara ayırın. Üzerine serin ve içerisine patlıcanlı sosu ilave edin. Kalan yufkayı tekerrür ufalayın ve üzerine ilave edin sarkan parçaları tavanın kenar kısmından içeri alın katlayın. Yufkaların arada olan katlarına yağ sürün ve üstede sürün. Ocağın üstüne koyun. Her iki tarafta kızarana kadar döndürerek pişirin.