Patlıcan Yelpazesi
Patlıcan Yelpazesi Tarifi İçin malzemeler
- 2 bostan patlıcanı
- 4 domates
- 100 gr beyaz peynir
- Yarım çay kadehi taze nane
- Yarım çay kadehi maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Patlıcan Yelpazesi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin.
- Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp biçiminde doğrayın.
- Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ilave edin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.
- Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında takribî 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
- Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, içeriğinde bir hayli vitamin ve mineral barındıran patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak