Patlıcan Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 4 patlıcan
- 2 kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
- Yarım limon
- Tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ve kırmızı biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyun ve kocaman doğrayın.
- Soğanların kabuklarını arınıp ince doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Bir kasede hepsini karıştırın. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave edin.
- Patlıcan salatasını, tepsi kebabı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Patlıcan Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Patlıcanları pişirmeden evvel, limonlu su içerisinde 15 dakika bekletin ve bol su ile durulayın.
- Patlıcanları kuruttuktan sonra evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Közlenen patlıcanları kağıt havlu üzerinde bekletin. Hala sıcakken kabuklarını yavaş yavaş soyun.,
- Patlıcanın lezzetini çoğaldırmak için, yağını servis etmeden evvel ilave edin. İsteğe göre süzme yoğurt ile karıştırabilirsiniz.
1 Porsiyon Patlıcan Salatası Kaç Kaloridir?
Patlıcan salatasının bir porsiyonu, takribî 35 kaloridir. Demir ve fosfor kıymeti yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Ana yemeğin tadını dengelemek ve daha doyurucu bir sofra hazırlamak için; hem pratik, hem de lezzetli bir biçimde sunulan salata tariflerine göz atabilirsiniz.