Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Patlıcan Paşası

Patlıcan Paşası

Patlıcan Paşası Tarifi İçin malzemeler

  • 6 patlıcan 
  • 8 çarliston biber 
  • 4 domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı 
  • 1 şişe natürel maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 

Üzeri için

  • 5-6 dal maydanoz

Patlıcan Paşası Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Kararmamaları için, 10 dakika kadar tam olarak tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzdüğünüz patlıcanları ortasından uzunlamasına olacak biçimde yarısına kadar kesin ve bir tencereye alın. 
  • İnce doğradığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp patlıcanların üzerine ilave edin. 
  • Maden suyunu sebzelerin üzerine ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın