Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,06
Patlıcan Lokmaları

Patlıcan Lokmaları

Patlıcan Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Harcı için

  • 1 çay kadehi cevizli ezme
  • 1 çay kadehi biber ezmesi
  • 1 çay kadehi rendelenmiş domates
  • 1 çay kadehi dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çay kadehi konserve mısır

Üzeri için

  • Rendelenmiş dil peyniri
  • Fesleğen

Patlıcan Lokmaları Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı ceddip yuvarlak dilimleyin. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Harcı için cevizli ezme, biber ezmesi, rendelenmiş domates, dilimlenmiş zeytin ve mısırı geniş bir kaseye alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. Suyunu sıktığınız patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı dolaştırıp tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ezmeli harcı üzerlerine paylaştırıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine rendelenmiş dil peynirini ilave edip peynirler eriyinceye kadar 7-8 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış fesleğen ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın