Patlıcanları kalın millete biçiminde dilimleyin ve acılarını çıkartmak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Un ve galeta ununu yayvan kaplara alın.
Galeta ununun içine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın.
Derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Patlıcan dilimlerini sırasıyla evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya ve baharatlı galeta ununa bulayın.
Her iki suratını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Patlıcanlı sos için ezdiğiniz sarımsak, közleniş patlıcan, süzme yoğurt ve ince kıydığınız maydanozu geniş bir kasede karıştırın.
Domatesin kabuklarını ceddip küp doğrayın ve bir kaseye alın. Yonca Rendelenmiş Domates, yemeklik doğradığınız kırmızı soğan, pesto sos ve sızma zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
Servis tabağına bir dilim kızarmış patlıcanı alın, üzerine bir yemek kaşığı patlıcanlı sostan yayın. Üzerine ikinci kızarmış patlıcan dilimini yerleştirin.
Üzerine tekerrür patlıcanlı sostan yayın. En üste ve yanına hazırladığınız domatesli sosu dolaştırıp fesleğen yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun.