Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,52
  • BIST
    %0,33
Patlıcan Kulesi

Patlıcan Kulesi

Patlıcan Kulesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bostan patlıcanı
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı sos için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 su kadehi közlenmiş patlıcan
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • Yarım demet maydanoz

Domates sosu için

  • 1 domates
  • 1 çay kadehi rendelenmiş domates
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı pesto sos
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Taze fesleğen

Patlıcan Kulesi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları kalın millete biçiminde dilimleyin ve acılarını çıkartmak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Un ve galeta ununu yayvan kaplara alın.
  • Galeta ununun içine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın.
  • Derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Patlıcan dilimlerini sırasıyla evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya ve baharatlı galeta ununa bulayın.
  • Her iki suratını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Patlıcanlı sos için ezdiğiniz sarımsak, közleniş patlıcan, süzme yoğurt ve ince kıydığınız maydanozu geniş bir kasede karıştırın.
  • Domatesin kabuklarını ceddip küp doğrayın ve bir kaseye alın. Yonca Rendelenmiş Domates, yemeklik doğradığınız kırmızı soğan, pesto sos ve sızma zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
  • Servis tabağına bir dilim kızarmış patlıcanı alın, üzerine bir yemek kaşığı patlıcanlı sostan yayın. Üzerine ikinci kızarmış patlıcan dilimini yerleştirin.
  • Üzerine tekerrür patlıcanlı sostan yayın. En üste ve yanına hazırladığınız domatesli sosu dolaştırıp fesleğen yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın