Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. Kesilmiş yüzeyleri üst üste gelecek biçimde tepsiye yerleştirin. Bıçağın ucuyla üzerlerini enine boyuna çizin.
Üzerlerine çok az zeytinyağı dolaştırarak 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız patlıcanlar ılınınca içlerini kaşıkla oyarak çıkarın.
Bıçakla incecik kıyıp soğuması için bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ve ayrılınmış ekmek içlerini ilave edip yoğurun. Sarımsağın kabuğunu atayıp ezin.
Sarımsak, yumurta, un, kaşarpeyniri, maydanoz, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun. Köfte harcı çok gevşek olduysa azıcık daha ekmek içi ilave edip yoğurmaya devam edin.
Köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin. Minik yuvarlak köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın. Afiyet olsun.