Dört su kadehi buğday unu
Bir koli kuru maya
Bir çay kadehi süt
Bir çay kadehi zeytinyağı
Bir adet yumurtan hakkı
Bir tatlı kaşığı toz sık
Yeteri kadar su
İç harcı için lüzumlu malzeme
Beş adet orta boyu patates
İki adet kuru soğan
50 gram kıyma
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yeteri kadar akışkan yağ tuz ve karabiber
Üzeri için malzeme
Bir adet yumurta sarısı
Yeteri kadar susam
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz biçiminde açtıktan sonra kuru mayayı, sütü sıvıyağı, yumurta akını, tuzu koyup, ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamuru ortaya çıkartıyor ve 4 dakika kadar özleşmesi için yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerine unu serpip dinlenmeye vazgeçiyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Evvelden haşlamış olduğumuz patatesleri atayıp rendeliyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra bir tava içersine yarım çay kadehi akışkan yağ koyup üzerine soğanları döküp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ilave edip iki dakika çevirdikten sonra salçaları ilave edip karıştırıyoruz. Rendelenmiş olduğumuz patatesleri de dahil ederek tuz ve baharatları ilave edip karıştırıp soğuması için ocaktan alıyoruz. Hamurumuzda yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle fincan tabağı büyüklüğü açıyoruz. İçine evvel patatesli harcı koyup iki ucundan birleştirip tırnak ucuyla sıkıştırıyoruz. Burada uçlarını burgu biçiminde kapatabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçalar koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, susamları serpiyoruz. Tepside mayalandırdıktan sonra evvelden ısıtılmış olan 190 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun