Salata tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok alaka gören bir tercih. Patateslerin kabuklarını soyun. Küp biçiminde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra soğumaya vazgeçin.
Semizotunu yıkayıp suyunu süzün. Yapraklarını kopartıp saplarını 3 parçaya parçalan. Taze soğanları ince doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini arınıp küp biçiminde doğrayın.
Yoğurt, hardal ve mayonezi pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Sarımsağı rendeleyip, tuz ilave edin. Semizotu, soğan, kırmızı biber ve patatesleri ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine haşhaş tohumu serpiştirin. Servis yapın.