Pırasaları ulusa biçiminde doğrayın. Tencerede kaynar suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Suyunu süzüp ılınmaya vazgeçin. Başka bir tencerede patatesleri haşlayın, rendeleyin ve derin bir kaseye alın. Patateslerin üzerine suyu iyice süzülmüş pırasaları ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Yumurtayı kırın. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave ederek hepsini karıştırın.
Karışımı yağlanmış sırça bir fırın kabına aktarın. Üzerini kaşığın tersiyle düzenleyin. Bolca çörek otu serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında takribî 40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca dilimleyerek sıcak servis yapın.
Dilerseniz, basmakalıp pırasa böreği tarifini de sınayabilirsiniz.