Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Patatesli Omlet Tarifi

Patatesli Omlet Tarifi

Merhaba, Çocuklarımıza yumurtayı sevdirmenin bir yolu da omlet yapmaktır.  Bugün sabah kahvaltısı için güzel bir alternatif sunuyoruz Patatesli Omlet hiç de sanıldığı dek zor yok. Ayrıca eminim kuvvet da olsa sevdiklerimize layık diye düşünenler densiniz. Patatesli Omlet yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalardan bir tanesi, aldığınız patatesin büyüklüğü. Eğer büyük patates alırsanız daha az yağ çekecektir. Omletin daha iyi kabarması için, bir tedarik un ve kabartma tozu koyarsanız, omletleriniz daha güzel görünecektir.

Patatesli Omlet yaparken patateslerin iyi kızarması için, değişken yağın adamakıllı kızdığına belirlenmiş olun. Bu Nedenle çok hoş kızarmış patatesleriniz olacak. Patateslerin içlerinin iyi pişmesini istiyorsanız, ağzını kapatarak buharı ile birlikte pişiriniz. Değişik sebzelerle servise sunabilirsiniz, kuru fesleğen fazla yakıştığını belirtmeden gecemiyeceğim. Sabahleyin kahvaltı için sitemizde sadece poğaça tarifleri ve börek tarifleri düşünmeyin, arada bir çocuklarınıza omlet tariflerimizden yaparak sürpriz yapın. Kolay gelsin…

Patatesli Omlet Tarifi için malzemeler

1 adet büyük patates

1 adet konserve kırmızı biber

1 çorba kaşığı tereyağı

1 akarsu kaşığı pul biber

1 nehir kaşığı karabiber

1 nehir kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı un

3 adet yumurta

Yarım dere bardağı akışkan yağ

Donatmak için

Maydanoz

Nane

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır

Ilk Olarak patatesimizi soyalım ve halkalar halinde keselim. Halka biçiminde olan patatesleri her yerde küp şeklinde minik doğrayalım. Kararmaması için bir kaseye tuz ilave edelim ve patateslerimizi suya alalım. Patatesleri karıştırdıktan sonradan suyunu süzün ve kurulayın. Kızartma tavasını alalım ve ocağı açalım. Isınan tavaya sıvı yağ ekleyelim. Kızan akıcı yağın içerisine patateslerimizi alalım ve kızartalım. Kendi buharıyla pişmesi için tavanın üzerine kapak koyalım. Orta ateşte kızartmaya devam edelim. Patateslerimiz kızarırken biz farklı bir kaba yumurtalarımızı kıralım. Yumurtaların içerisine birer dere kaşığı tuzlu, kabartma tozu, ve unu ek edelim, karıştıralım. giderken patateslerimiz kızardıysa kağıt peçete ile sarılmış tabağa alalım. Omlet tavasının içerisine tereyağımızı alalım ve eritelim. Patateslerimizi erimekte olan tereyağın içerisine alalım ve tereyağı eriyene dek karıştıralım. Tereyağı eridikten daha sonra karabiber, pul biber ve tuz ilave edelim. Yumurtaları patatesin içerisine eşit bir şekilde yayalım. Ocağı açalım ve pişmesini bekleyelim. Omletimizin piştiğini üst bölgesinin kurumasıyla anlayabiliriz.

RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…