Merhaba, Çocuklarımıza yumurtayı sevdirmenin bir yolu da omlet yapmaktır. Bugün sabah kahvaltısı için güzel bir alternatif sunuyoruz Patatesli Omlet hiç de sanıldığı dek zor yok. Ayrıca eminim kuvvet da olsa sevdiklerimize layık diye düşünenler densiniz. Patatesli Omlet yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalardan bir tanesi, aldığınız patatesin büyüklüğü. Eğer büyük patates alırsanız daha az yağ çekecektir. Omletin daha iyi kabarması için, bir tedarik un ve kabartma tozu koyarsanız, omletleriniz daha güzel görünecektir.
Patatesli Omlet yaparken patateslerin iyi kızarması için, değişken yağın adamakıllı kızdığına belirlenmiş olun. Bu Nedenle çok hoş kızarmış patatesleriniz olacak. Patateslerin içlerinin iyi pişmesini istiyorsanız, ağzını kapatarak buharı ile birlikte pişiriniz. Değişik sebzelerle servise sunabilirsiniz, kuru fesleğen fazla yakıştığını belirtmeden gecemiyeceğim. Sabahleyin kahvaltı için sitemizde sadece poğaça tarifleri ve börek tarifleri düşünmeyin, arada bir çocuklarınıza omlet tariflerimizden yaparak sürpriz yapın. Kolay gelsin…
1 adet büyük patates
1 adet konserve kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 akarsu kaşığı pul biber
1 nehir kaşığı karabiber
1 nehir kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Yarım dere bardağı akışkan yağ
Donatmak için
Maydanoz
Nane
Ilk Olarak patatesimizi soyalım ve halkalar halinde keselim. Halka biçiminde olan patatesleri her yerde küp şeklinde minik doğrayalım. Kararmaması için bir kaseye tuz ilave edelim ve patateslerimizi suya alalım. Patatesleri karıştırdıktan sonradan suyunu süzün ve kurulayın. Kızartma tavasını alalım ve ocağı açalım. Isınan tavaya sıvı yağ ekleyelim. Kızan akıcı yağın içerisine patateslerimizi alalım ve kızartalım. Kendi buharıyla pişmesi için tavanın üzerine kapak koyalım. Orta ateşte kızartmaya devam edelim. Patateslerimiz kızarırken biz farklı bir kaba yumurtalarımızı kıralım. Yumurtaların içerisine birer dere kaşığı tuzlu, kabartma tozu, ve unu ek edelim, karıştıralım. giderken patateslerimiz kızardıysa kağıt peçete ile sarılmış tabağa alalım. Omlet tavasının içerisine tereyağımızı alalım ve eritelim. Patateslerimizi erimekte olan tereyağın içerisine alalım ve tereyağı eriyene dek karıştıralım. Tereyağı eridikten daha sonra karabiber, pul biber ve tuz ilave edelim. Yumurtaları patatesin içerisine eşit bir şekilde yayalım. Ocağı açalım ve pişmesini bekleyelim. Omletimizin piştiğini üst bölgesinin kurumasıyla anlayabiliriz.
patatesli omlet3
patates
patatesli omlet
patatesli-omlet-2
patatesli omlet2
patatesli-omlet-3
ptates
yumurtalı omlet kopya
patatesli-omlet-5
yumurtalı omlet
patatesli-omlet-6
yağlı omlet
patatesli-omlet-7
patatesli-omlet-8
patatesli-omlet-9
patatesli-omlet
BAŞKA BİR OMLET TARİFİ
MALZEMELER
5 orta zirve patates
3 soğan
1 dere bardağı zeytinyağı
6 yumurta
Tuz,
karabiber
Yemek Tarifi
Patatesleri bir gece evvelden tuz suda yumuşayana değin haşlayın. Sudan çıkararak buzdolabında bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında azıcık tuzla altın sarısı renk alana kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyun, incecik yarım halka biçiminde dilimleyin. Kavrulmuş soğana katıp biraz da patatesleri kavurun. Tavayı ateşten alın. Malzemeyi ayrı bir vahşi boşaltıp soğumasını bekleyin. Yumurtaları bir çanağın içinde çatalla akı sarısı birbirine karışacak şekilde çırpın. Tuzunu karabiberini atın. Sebzelerin üzerine ilave edip efendice harmanlayın. Kaim tabanlı geniş bir tavayı önce ısıtın, sonra yağlayın. Malzemenin tümünü sıcak tavaya koyun. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Kapağını örtüp 1 dakika harlı ateşte pişirin. Sonradan ateşi adamakıllı kısın. Yumurtanın altı pembeleşene değin, yaklaşık 10 dakika pişirin. Geniş bir tabağın yardımıyla omleti her tarafta yağlanmış tavaya tersyüz edin. Üzerine kapağını örterek diğer tarafını da pişirin. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.