Merhaba, Çocuklarımıza yumurtayı sevdirmenin bir yolu da omlet yapmaktır. Bugün sabahleyin kahvaltısı için güzel bir alternatif sunuyoruz Patatesli Omlet hiç de sanıldığı dek zorlama yok. Hem eminim şiddet da olsa sevdiklerimize değerinde diye düşünenler densiniz. Patatesli Omlet yaparken uyarı etmeniz gereken püf noktalardan bir adam başına, aldığınız patatesin büyüklüğü. Eğer büyük patates alırsanız daha az yağ çekecektir. Omletin daha iyi kabarması için, bir arz un ve kabartma tozu koyarsanız, omletleriniz daha hoş görünecektir.
Patatesli Omlet yaparken patateslerin iyi kızarması için, akışkan yağın adamakıllı kızdığına kesin olun. Bu Nedenle çok hoş kızarmış patatesleriniz olacak. Patateslerin içlerinin iyi pişmesini istiyorsanız, ağzını kapatarak buharı ile birlikte pişiriniz. Değişik sebzelerle servise sunabilirsiniz, kuru fesleğen çok yakıştığını belirtmeden gecemiyeceğim. Sabahleyin kahvaltı için sitemizde sadece poğaça tarifleri ve börek tarifleri düşünmeyin, arada bir çocuklarınıza omlet tariflerimizden yaparak sürpriz yapın. Kolay gelsin…
1 adet büyük patates
1 adet konserve kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 akarsu kaşığı pul biber
1 nehir kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
1 nehir kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Süsleyip Püslemek için
Maydanoz
Nane
Başta patatesimizi soyalım ve halkalar halinde keselim. Halka biçiminde olan patatesleri tekrar küp şeklinde ufak doğrayalım. Kararmaması için bir kaseye tuz ilave edelim ve patateslerimizi suya alalım. Patatesleri karıştırdıktan sonra suyunu süzün ve kurulayın. Kızartma tavasını alalım ve ocağı açalım. Isınan tavaya değişken yağ ekleyelim. Kızan akıcı yağın içerisine patateslerimizi alalım ve kızartalım. Kendi buharıyla pişmesi için tavanın üstüne kapak koyalım. Orta ateşte kızartmaya devam edelim. Patateslerimiz kızarırken biz öbür bir vahşi yumurtalarımızı kıralım. Yumurtaların içerisine birer dere kaşığı tuz, kabartma tozu, ve unu ek edelim, karıştıralım. sırası gelmişken patateslerimiz kızardıysa kağıt peçete ile sarılmış tabağa alalım. Omlet tavasının içerisine tereyağımızı alalım ve eritelim. Patateslerimizi erimekte olan tereyağın içerisine alalım ve tereyağı eriyene değin karıştıralım. Tereyağı eridikten daha sonra karabiber, pul biber ve tuzlu ilave edelim. Yumurtaları patatesin içerisine eşit bir şekilde yayalım. Ocağı açalım ve pişmesini bekleyelim. Omletimizin piştiğini üst bölgesinin kurumasıyla anlayabiliriz.
patatesli omlet3
patates
patatesli omlet
patatesli-omlet-2
patatesli omlet2
patatesli-omlet-3
ptates
yumurtalı omlet kopya
patatesli-omlet-5
yumurtalı omlet
patatesli-omlet-6
yağlı omlet
patatesli-omlet-7
patatesli-omlet-8
patatesli-omlet-9
patatesli-omlet
BAŞKA BİR OMLET TARİFİ
MALZEMELER
5 orta zirve patates
3 soğan
1 nehir bardağı zeytinyağı
6 yumurta
Tuz,
karabiber
Yemek Yemek Tarifi
Patatesleri bir gece evvelden tuz suda yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkararak buzdolabında bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında biraz tuzla altın sarısı renk alana kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyun, incecik yarım halka biçiminde dilimleyin. Kavrulmuş soğana katıp azıcık da patatesleri kavurun. Tavayı ateşten alın. Malzemeyi bambaşka bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin. Yumurtaları bir çanağın içinde çatalla akı sarısı birbirine karışacak şekilde çırpın. Tuzunu karabiberini atın. Sebzelerin üzerine ilave edip dürüstçe harmanlayın. Kaim tabanlı geniş bir tavayı önce ısıtın, daha sonra yağlayın. Malzemenin tümünü sıcak tavaya koyun. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Kapağını örtüp 1 dakika harlı ateşte pişirin. Daha Sonra ateşi ayrıntılarıyla kısın. Yumurtanın altı pembeleşene dek, takriben 10 dakika pişirin. Geniş bir tabağın yardımıyla omleti yeniden yağlanmış tavaya tersyüz edin. Üstüne kapağını örterek öteki tarafını da pişirin. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.