Sarımsak ve soğanı kıyın. Patateslerin kabuğunu ceddip ufak parçalar biçiminde doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun. Patatesi ilave edip birkaç dakika kavurun. Suyu ilave edip patates yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı blender ’le ezin. Başka bir tencerede unu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Patatesli karışımı ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bezelyeleri ilave edip 7-8 dakika daha pişirin. Dereotu dalları, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ilave edip servis yapın.
Dilerseniz, sade versiyonu olan bezelye çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.