Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Patates Tatlısı

Patates Tatlısı

Patates Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 yumurta 

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar takribî 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bilave ettirip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Lezzetli ve pratik şerbetli tatlılar ile siz de sofralarınızı hoşlaştırın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın