Patatesleri kabuğunu cetmeden tencere içerisine alın ve haşlayın. Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.
İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Hoşlandığınız malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.
Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun. Evvelden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.
Patates salatasının yanında aperitif tatlar arıyorsanız, tava böreği veya yaprak sarma ile şık bir sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Patates Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
Patates salatası yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanacağınız patatesin çeşididir. Özellikle nişastası düşük, haşlamalık patatesler daha kolay pişecek ve salatanın lezzetini arttıracaktır.
Haşlama esnasında çatal ile sık sık patatesleri hakimiyet edin. Şayet patatesler sertse bir vakit daha pişirmeniz gerekir.
Patatesleri su sıcakken haşlayın. Bu sayede patateslerin içi ve dışı denk ölçüde pişecektir.
Kullanacağınız baharatları haşlama sırasında suya ilave edin. Böylece aromaları daha kolay bir biçimde geçecektir.
Patateslerin kabuklarını haşlandıktan sonra soğuk suyun altında soyun.
1 Porsiyon Patates Salatası Kaç Kaloridir?
Patates salatasının 100 gramı takribî 70 kaloriyken, bir porsiyonu 130 kaloridir. Karbonhidrat bedeli oldukça yüksek olan patatesin içeriğinde bol ölçüde nişasta bulunur. Lif kaynağı olarak öğrenilen patates, kızartma olarak harcandığında, vasati 310 kalori almanızı sağlar.