Patates Püreli Ve Havuç Ezmeli Tarifi İçin malzemeler
Püre için
1 su bardağı patates püresi
2 yemek kaşığı krem peynir
Havuçlu yumuşak kek parçaları için
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet büyük boy havuç
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ktümörü yaban mersini
Bir tutam tarçın
Yanına
Havuç, salatalık, renkli biber parçaları Patates püresine daldırmak için
Karpuz ve şeftali topları Orta boy parizyen kaşıkla çıkartılmış
Patates Püreli Ve Havuç Ezmeli Nasıl Yapılır?
Taze hazırladığınız patates püresine krem peyniri ilave edip karıştırın.
Havuçlu karışım için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir havalandırarak yaklaşık 1 saat süresince pişiltihap. Fırından alın, sırça kaselere aktarın. Yanında sebze ve meyve parçalarıyla birlikte servis yapın.