Patates Pilaki Tarifi İçin malzemeler
- 10 ufak taze patates
- 1 soğan
- 2 havuç
- 5 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 bardak su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet dereotu
Patates Pilaki Nasıl Yapılır?
- Soğanı ufak küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
- Havuçları ufak ufak doğrayıp soğana ilave edin. 5 diş sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin.
- Patatesleri ceddip tencereye ilave edin. Suyu ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca servis tabağına alıp karabiber serpin. Dereotunu kıyıp üzerine serpiştirin. Dilerseniz limon suyu ilave edip servis yapın.
Alternatif olarak barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :ZEYTİNYAĞI VE SİNDİRİM Bütün yağlar midede değil, bağırsaklarda hazmedilir. Yağların içinde en kolay hazmedileni zeytinyağıdır. Zira zeytinyağı öteki yağlardan değişik olarak midede bulunduğu müddette sindirim için gereken mide asitlerini eksiltmez. Zeytinyağı, safra kesesinin kolesterolden arınılmasına dayanakçı olur. Ayrıca, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.Afiyet olsun.