Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Tarifi İçin malzemeler
500 g karalahana Tercihen damarlı kısımlarından olacak
1 adet büyük boy soğan Küp doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kadehi bulgur
5 dilim pastırma
Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Nasıl Yapılır?
Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla beraber iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç defa yıkayıp acı suyunu süzün.
Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekerrür sıkın.
Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ilave edin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
Karalahanalarla beraber bulguru ilave edin. Birkaç defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buğusunda 5 dakika pişirin.
Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu hakimiyet edin. Suyunu iyice sürüklerse azıcık daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, minik minik doğradığınız pastırmaları ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.