Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,19
  • ALTIN
    %-1,15
  • BIST
    %-0,10
Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g karalahana Tercihen damarlı kısımlarından olacak
  • 1 adet büyük boy soğan Küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kadehi bulgur
  • 5 dilim pastırma

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Nasıl Yapılır?

  • Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla beraber iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç defa yıkayıp acı suyunu süzün.
  • Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekerrür sıkın.
  • Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ilave edin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Karalahanalarla beraber bulguru ilave edin. Birkaç defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buğusunda 5 dakika pişirin.
  • Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu hakimiyet edin. Suyunu iyice sürüklerse azıcık daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, minik minik doğradığınız pastırmaları ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın