Merhaba sabah kahvaltılarının bırakılmazı gözleme tarifi ile sizlerleyiz. Üretimi basit pratik Pastırmalı Gözleme Tarifi yalnızca kahvaltı sofralarında yer almaz, çat kapı gelen konuklarınız içinde hoş bir secenek olacaktır. Pastırmalı Gözleme yapaerken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları vardır, öncelikle malzemelerimizin taze olmasına dikkat edelim. gözlemeyi yapmaya başlareken yufkayı düz bir tabana yaymalısınız. Dilerseniz üzerine yumurtalı sos hazırlayıp sürebilirsiniz, En ehemmiyetli püf noktalarından birisi belki de en ehemmiyetlisi muntazam bir biçimde önlü arkalı kızartmanızdır. Yazdığımız püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız Pastırmalı Gözleme lezzetli olacaktır. Basit ve pratik hazırlanan tariflerde lezzetli olabilir. Afiyet olsun. Sofralarınızda yarar yetersiz olmasın.
2-3 tane yufka
100-150 gram pastırma
50-75 gram, kaşar peynir
Tereyağ
Pak bir tabana yufkayı serelim, isterseniz çemeni ile beraber, isterseniz çemenini arınarak pastırmaları dizelim. Üzerine jülyen doğranmış kaşar peynirlerini koyalım. Daha sonra gözleme biçiminde yufkayı kapatalım. Teflon tavanın tabanına bir ölçü tereyağ yağ eridikten sürelim gözlemeyi tavaya muntazam bir biçimde yerleştirelim, evvel altını kızartalım, daha sonra azıcık tereyağ ilave ederek üstünü kızartalım.