Öncelikle kremasını hazırlayalım sütü, nişastayı, unu, şekeri, kahveyi bir kaba koyup ocağa yerleştirelim orta ateşte karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 1 koli vanilya ilave edelim soğumaya vazgeçelim.
Öbür tarafta 1 koli kremşanti, 1 çay kadehi sütü mikserde koyulaşana kadar çırpalım krema soğuduktan sonra kremşantiyle buluşturup mikserle iyice çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Keki nemlendirmek için 1 su kadehi ılık süte granül kahveyi koyup şekeri de ilave edip kahve eriyene kadar karıştıralım ve buzdolabına kaldıralım.
Gizeme geldi kekini yapmaya yumurta ve şekeri mikserde beyaz köpük olana kadar çırpalım sıvıyağ, kakao, eritilmiş bitter çikolata, un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ilave edelim tekerrür çırpalım yağlı kağıtla kaplanmış 28 cm kelepçeli kalıba boşaltalım.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst 50 dakika pişirelim fırında çıkarıp 20 dakika dinlendikten sonra kelepçeli kalıptan çıkarmadan üzerinin sosunu döküp soğumaya vazgeçelim.
Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp üzerine buzdolabında soğumuş olan kremayı sürelim en son üzerine kakao serpiştirip rendelenmiş çikolatayı da serptikten sonra buzdolabına kaldırıp bir gece bekletip ertesi gün servis yapalım. Afiyetler olsun.