Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pastane Usulü Supangle (Şeflerin Tarifi)

Pastane Usulü Supangle (Şeflerin Tarifi)

Pastane Usulü Supangle (Şeflerin Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (nutella vb)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 ad. yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday kullandım)
  • 3 yemek kaşığı kakao (25gr)
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı soğuk su ( küçük boy, fazla koyarsanız sulu olabilir ) dikkat !
  • Bayat kek veya bisküvi (burçak kullandım)
  • Süslemek için ben hindistan cevizi, bitter ve beyaz çikolata ve çilek kullandım.

Pastane Usulü Supangle (Şeflerin Tarifi) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir tencereye süt, şeker, elenmiş un, kakao, yumurta sarısı, nişastayı koyup ocağa almadan iyice karıştıralım.
  2. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştıralım.
  3. Ocaktan aldığımız supanglemize sürülebilir çikolata ve bitter çikolatayı ekleyelim ve mikser ile çırpalım. ( sürülebilir yoksa tablet çikolata miktarını arttırabilirsiniz ).
  4. Çikolata eridikten sonra tereyağını ekleyip mikserle çırpmaya devam edelim ve yarım çay bardağı soğuk su ekleyelim.
  5. Ortalama 15 dk kadar mikserle çırpalım zaten kendi kendine supanglemiz soğuyacak.
  6. Kuplarımıza bir kaşık yardımıyla paylaştıralım.🎉 kıvamı tadı gerçekten harika kesinlikle kabuk bağlamıyor ☺️.
  7. Oda sıcaklığına geldikten sonra minimum 1 saat dolapta bekletelim. Servis öncesi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben toplamda 6 kup çıkarttım 🥰🍫.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın