Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine 3 cm kadar aralıklarla toplar oluşturacak biçimde sıkın.
Şayet krema torbanız yoksa tatlı kaşığı desteği ile de yapabilirsiniz.
Hamur yapışık olduğu için kaşığı hafifçe nemlendirip, tersi ile topların üzerini hafifçe düzenleyin. Bu harekâtı parmağınız ile de yapabilirsiniz.
Profiterol toplarını evvelden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Takribî 30-35 dakika kadar pişirin.
Hamur pişince sakın fırının kapağını açmayın.
Piştikten sonra fırın kapalı olarak içinde 10-15 dakika kadar bekletin. Şayet hemen dışarı çıkarırsanız toplarınız çöker.
Öteki yandan profiterolün iç kreması için derin bir tencere içine 2 su kadehi sütü dökün.
Üzerine 2 çay kadehi toz şeker, 1 çay kadehi un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın. Ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ardından yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 kutu vanilyayı koyun. Son bir defa karıştırıp, soğumaya vazgeçin.
Fırının içinde bir vakit beklettikten sonra profiterol toplarını fırından çıkartıp, soğumaya vazgeçin. Soğuyan profiterol toplarını yan kısımlardan bıçak desteği ile kesin.
Kremayı, sıkma torbası ya da tatlı kaşığı ile iç kısımlarına doldurun.