Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pastane Usulü Profiterol Tarifi

Pastane Usulü Profiterol Tarifi

Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su kadehi su
  • 1,5 su kadehi un
  • 4 adet orta boy yumurta oda sıcaklığında
  • 2 su kadehi süt
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu hazır çikolatalı sos
  • 2,5 su kadehi süt
  • Yeşil toz fıstık

Pastane Usulü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastane usulü profiterolün çikolata sosu için 1 kutu hazır çikolata sosunu derin bir tencere içine koyun.
  2. Üzerine 2, 5 su kadehi sütü dökün.
  3. Aralıksız karıştırarak, pişirin.
  4. Pişen çikolata sosunun üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak, soğumaya vazgeçin.
  5. Derin bir tencere içine 1, 5 su kadehi su ve 150 gram tereyağını koyun.
  6. Tencereyi ocak üzerine alın.
  7. Ara ara karıştırarak, kaynamaya vazgeçin.
  8. Kaynayan yağlı suyumuza 1 buçuk su kadehi un ilave edip, süratli bir biçimde iyice karıştırın.
  9. Karışım kendini yavaş yavaş derleyecek.
  10. Hamur haline gelen karışımı ocakta 3 -4 dakika kadar aralıksız karıştırarak, pişirin.
  11. Pişen hamuru ocaktan alın. Ara ara karıştırarak, ılımaya vazgeçin.
  12. Ilıyan hamurun üzerine 4 adet yumurtayı tek tek kırıp, mikser ile karıştırın. Birini iyice yedirmeden öteki yumurtayı kırmayın.
  13. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yumuşak ve yapışık bir hamur elde etmiş olacaksınız.
  14. Hazırladığınız profiterol hamurunu duy takılı krema sıkma torbasına koyun.
  15. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine 3 cm kadar aralıklarla toplar oluşturacak biçimde sıkın.
  16. Şayet krema torbanız yoksa tatlı kaşığı desteği ile de yapabilirsiniz.
  17. Hamur yapışık olduğu için kaşığı hafifçe nemlendirip, tersi ile topların üzerini hafifçe düzenleyin. Bu harekâtı parmağınız ile de yapabilirsiniz.
  18. Profiterol toplarını evvelden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
  19. Takribî 30-35 dakika kadar pişirin.
  20. Hamur pişince sakın fırının kapağını açmayın.
  21. Piştikten sonra fırın kapalı olarak içinde 10-15 dakika kadar bekletin. Şayet hemen dışarı çıkarırsanız toplarınız çöker.
  22. Öteki yandan profiterolün iç kreması için derin bir tencere içine 2 su kadehi sütü dökün.
  23. Üzerine 2 çay kadehi toz şeker, 1 çay kadehi un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın. Ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  24. Ardından yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 kutu vanilyayı koyun. Son bir defa karıştırıp, soğumaya vazgeçin.
  25. Fırının içinde bir vakit beklettikten sonra profiterol toplarını fırından çıkartıp, soğumaya vazgeçin. Soğuyan profiterol toplarını yan kısımlardan bıçak desteği ile kesin.
  26. Kremayı, sıkma torbası ya da tatlı kaşığı ile iç kısımlarına doldurun.
  27. İçlerini doldurduğunuz profiterol toplarını yanyana dizin üzerlerine çikolatalı sosu dolaştırın.
  28. Pastane usulü profiterol sunumu için çikolatalı sosun üzerine yeşil toz fıstık ya da file fıstık serpiştirip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın