Öncelikle 1 su kadehi sıcak suyu uygun bir tencereye alalım .
Üzerine 100 gram tereyağını ilave ederek ocağa alalım.
Yağ suyun içinde eriyip yok olunca üzerine bir çimdik tuz 1 çay kaşığı şeker atarak karıştıralım ve ardından üzerine 1 su kadehi unu da ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar kesintisiz karıştıralım .
Hamur kıvamına geldikten sonra altını kapatalım uygun bir kaba alalım hamurumuzun soğuması gerekli .
Hamurumuzun soğumasını beklerken o sırada kremamızı yapalım uygun bir tencereye süt ,nişasta, un ,şeker ve yumurta sarısını alalım ocağa koyalım .
Orta ateşte kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra bir kutu vanilyamızı da ilave edelim karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım.
O esnaya kadar hamurumuz soğumuş olacaktır hamurumuzun içine bir tane yumurta kıralım karıştıralım.
Yumurtayı iyice yediğinden emin olalım 2. Yumurtamızıda kıralım ve tekerrür karıştıralım ve son olarak 3. Yumurtamızı kıralım ve tekerrür karıştıralım 3. Yumurtayı koyduğumuzda sakız gibi bir kıvam olması gerekli şayet bu kıvam olmadıysa bir tane daha yumurta kırabilirsiniz.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim harcımızı bir poşetin veya sıkma torbanın içine alalım ince uzun şeritler halinde yağlı kağıda biçimler yapalım isterseniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
Tüm hamuru bu harekâtı yapalım bu harekât bittikten sonra fırınımızı 150 dereceye kaidem 5 dakika ısınmasını bekleyelim.
Fırınımız ısındıktan sonra profiterol leri 45 dakikalığına fırına yollayalım.
Pişme süresi fırına fırına göre değişiklik gösterebilir fakat genelde 45 dakikada pişiyor siz gene de hakimiyet ettim içinin boş olması gerekiyor bunu bir bıçakla hakimiyet edebilirsiniz bıçağa daldırdığımız da dışı hafif sert içi boş olması gerekli genelde 45 dakikada pişiyor dediğim gibi.
Pişen ilaveler 5-10 dakika fırında kalsın hemen çıkartmayalım ki havası sönmesin pişerken de fırının kapağını fazla açmamaya özen gösterin.
Evvelden hazırlamış olduğumuz kremanın içine bir kutu krem şanti ilave edelim ve çırpalım.
Pişen profiterolleri ortadan ikiye kesip kremamızı dolduralım sonra profiterolü bir köşeye vazgeçelim ve çikolata sosu için gereken malzemeleri benmari usulü eritelim eritmiş olduğumuz çikolata sosuna profiterol lerimizi daldıralım veya üzerine bir kaşık takviyeyi ile serpiştirelim.
Bir saat bir buçuk saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden sınayanlara ve sınayacaklara afiyet olsun.