Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Pastane Usulü Islak Kek Yapımı

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı un
  • 1su bardağı değişken yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı değişken yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi veya fıstık

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dakika her tarafında çırpılır.
  2. Arkasından un, kakao, değişken yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Homojen bir hamur elde edilir.
  4. Öteki yandan da borcam kap yağlanır.
  5. Hamur barbar dökülür ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Sos için bütün malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  7. Kaynayınca altı kapatılır.
  8. Kekin birincil sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonradan kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
  9. Kek soğuyunca üstüne hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.



Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın