Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %1,38
  • ALTIN
    %3,19
  • BIST
    %0,05
Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1su kadehi un
  • 1su kadehi akışkan yağ
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi  şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1/2 yarım su kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi veya fıstık

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dakika süresince çırpılır.
  2. Ardından un, kakao, akışkan yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  3. Homojen bir hamur elde edilir.
  4. Öbür yandan da borcam kap yağlanır.
  5. Hamur kaba dökülür ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  7. Kaynayınca altı kapatılır.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca takribî 5 dakika sonra kek kare parçalara parçalanır ve sıcak sos borcama dökülür.
  9. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi ilave edilir ve servis edilir. Afiyet olsun.



Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın