Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Pastane Usulü Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1/2 yarım su kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi süt
  • Çilek, fıstık, hindistan cevizi isteğe göre

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır.
  2. Ardından da un, kakao, akışkan yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır.
  3. Yağlanmış borcama hamur dökülür. 180° fırında 40 dk pişirilir.
  4. Sos için malzemeler tencereye konulur iyice çırpılır ve kaynayınca altı kapatılır.
  5. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca 1 su kadehi süt dökülür, kek dilimlenir ve üzerine tencerede ki sos dökülür. Sınayan herkese şimdiden afiyet olsuunn.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.