Pastane Usulü Enfes Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Yarım çay bardağı ılık su
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kadar şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
Pastane Usulü Enfes Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle 4 yumurtayı akı ve sarısını ayıralım. Ayrılan akın içine yarım çay bardağı şekeri, diğer yarım kalan şekeri sarısına ilave edelim.
Yumurta akını şekerle iyice köpük haline gelene kadar çırpalım. Eğer ki kaptan akmıyorsa yumurta akımız olmuştur.
Diğer tarafta şekerle sarısını iyice çırpalım. Rengi dönene yumurta sarısı ile şeker karışımına kuru malzemelerimizi eleyerek ekleyelim. 1 tur çırpalım.
Yumurtanın akını spatula yardımıyla yavaşça karışımımıza ekleyelim. Hazır olan karışımımızı standart ölçüde ki fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verelim. Keki kontrollü olarak 10 dakika pişirelim.
O pişerken pastacı kremamızı yapalım. Bir tencereye sütü unu yumurta sarısını nişastayı alalım. Kaynayana kadar iyice pişirelim. Kıvama gelince kapatıp içine vanilin dökelim.
İlk sıcağı geçtikten sonra kremanın içine 1 paket krem toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpalım. Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirelim.
Fırından aldığımız kekimizi kırılmayacak şekilde rulo haline getirelim. Daha sonrasında 8 eşit parçaya bölelim. Süt ile ıslatalım. İçerisine pastacı kremamızı sürüp dilediğimiz meyve ekleyelim. Sonrasında afiyet olsun