Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pastane Profiterolü

Pastane Profiterolü

Pastane Profiterolü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kadeh su kadeh miktarı 250 ml
  • 1 kadeh un kadeh miktarı 250 ml
  • 125 gram tereyağ
  • 1 koli vanilya
  • Çay kaşığının ucuyla çok az tuz
  • 4 yumurta oda sıcaklığında
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarın su kadehi şeker
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 koli krem şanti
  • 1 koli vanilya
  • Hazır çikolata sosu

Pastane Profiterolü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel hamuru hazırlayalım. Tencereye 1 su kadehi su ve tereyağını koyup kaynatalım.
  2. Ardından tuzu, 1 su kadehi unu ve vanilyayı ilave edip 3 -4 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım, soğumaya vazgeçelim.
  3. Oda sıcaklığına gelen hamurun içine 1 yumurta kıralım ve karıştıralım.
  4. Öbür yumurtalarıda aynı biçimde teker teker karıştırın. Yapışık bir hamur olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın