Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Pastacı Kreması

Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr süt 2.5 su bardağı
  • 100 gr şeker 1/2 su bardağı
  • 100 gr un 1 su bardağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 10 gr vanilya
  • 70 gr tereyağı

Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz.
  • Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte aralıksız çırparak karıştırıyoruz.
  • Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
  • Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra kullanıma hazır.
  • Pastacı kremasını taze meyvelerle hazırlanan çilekli pasta tarifinde kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pastacı Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Netlikle karıştırmayı bırakmamak gerekli. Krema kaynaya kadar karıştırmak gerekiyor aksi halde dibi meblağ. Sabırla karıştırmak gerekiyor. Kaynama noktasına gelince katılaşacaktır.
  • Krema kıvam almaya başlayınca bırakmıyoruz, unu tamamen homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Un kokusu çıkana kadar kavurmak gerekiyor.
  • Eğer ki baloncuklar çıkıyorsa kaynamış demektir. Bu düzeyde tereyağını ilave edebilirsiniz.
  • Üstü kabuk bağlamasın diye sıcakken streçleyebilirsiniz.
  • Krema oda sıcaklığında değil, buzdolabında muhafaza edilmelidir.
  • Buzdolabında muhafaza edilen krema kullanılmadan evvel çırpılıp yumuşatılarak kullanılmalıdır.

1 Porsiyon Pastacı Kreması Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyonda pastacı kreması, vasati 400 kaloridir. Kalori bedeli yüksek olduğu için, pastayı hazırlarken meyvelerin tadından yararlanabilir, şeker ölçüsünü azaltabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın