Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz.
Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte aralıksız çırparak karıştırıyoruz.
Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra kullanıma hazır.
Pastacı kremasını taze meyvelerle hazırlanan çilekli pasta tarifinde kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pastacı Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Netlikle karıştırmayı bırakmamak gerekli. Krema kaynaya kadar karıştırmak gerekiyor aksi halde dibi meblağ. Sabırla karıştırmak gerekiyor. Kaynama noktasına gelince katılaşacaktır.
Krema kıvam almaya başlayınca bırakmıyoruz, unu tamamen homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
Un kokusu çıkana kadar kavurmak gerekiyor.
Eğer ki baloncuklar çıkıyorsa kaynamış demektir. Bu düzeyde tereyağını ilave edebilirsiniz.
Üstü kabuk bağlamasın diye sıcakken streçleyebilirsiniz.
Krema oda sıcaklığında değil, buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Buzdolabında muhafaza edilen krema kullanılmadan evvel çırpılıp yumuşatılarak kullanılmalıdır.
1 Porsiyon Pastacı Kreması Kaç Kalori?
100 gramlık bir porsiyonda pastacı kreması, vasati 400 kaloridir. Kalori bedeli yüksek olduğu için, pastayı hazırlarken meyvelerin tadından yararlanabilir, şeker ölçüsünü azaltabilirsiniz.