Merhaba, Püf Noktalar serimize Pasta Yapmanın Püf Noktaları ile devam ediyoruz. En güç pastaları bile iyi bir tanım ve püf noktaları uyarı ederek yaparsak hiç de şiddet gelmeyecektir.
– Pasta yaparken kullandığınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına uyarı edelim.
– Yapacağınız tarife harfiyen uyalım. Ne eksik ne de pozitif olmamalı.
– Eğer yumuşak bir pandispanya yerine getirmek istiyorsanız, yumurtanın sarılarını ve beyazını farklı kaplarda çırpın. Yumurta aklarını sırça kasede çırpınız.
– Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpın, kattığız şeker adamakıllı eridikten sonra diğer malzemeleri ek edin.
– Pişireceğiniz kalıbın içini ve kenarlarını margarinle adamakıllı yağladıktan sonra un serpmeyi unutmayın.
– İçine kullanacağız unu mutlaka eleyiyip böylece kullanın.
– Eğer pandispanyanın içine nişasta kullanacaksanız, pişirdikten sonradan bir gün dinlendirin pandispanya katlarının üstüne ılık şekerli su dökün sonra kremasını sürün.
– Ola Ki pandispanyayı yoğurtlu yaptıysanız ıslatmanıza gerek yok.
– Unutmamalıyız ama iyi bir pasta gerçekleştirmek istiyorsak pandispanyaın yeteri dek kabarmış olması gerekiyor ve kremanın tam kıvamında olması gerekiyor.
– Pandispanyanın pişip pişmediğini şu yöntemle anlayabiliriz. Üzerine hafifce parmağımızla bastıralım iz kalmadan tekrar eski haline geliyorsa pişmiş demektir.
– Birçok kişini başına gelir, pandispanyayı kalıptan çıkarırken kırarız bu durumda, üstüne sürmek için ılık reçelli sudan sürüp kırılan parçayı yapıştırıp bir zaman kalıpta bekletelim.
– Pasta kekini keserken küçük minik kopuklar olursa üzülmeyiniz, hazırladığınız pasta kreması ile doldurabilirsiniz.
– Pasta kremasını soğutarak kullanmanızı öneririz, çünkü sıcak kullandığınız krema keki yumuşatacağı için öğüt edilmez.
– Pasta kekinizi pişirirken, fırın kapağını ilk yarım saat hiç açmamılısınız, hava akımından etkileneceği için hoş kabarmayabilir.
– Portakal kabuklarını atmayın, küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine bir avuç değin koyalım, buzlukta saklayalım. Pasta yaparken lezzet katması için kullanabilirsiniz.
– Pişen pasta kekini pişer pişmez fırından çıkaralım, kalıptan alalım ve ızgaranın üzerinde soğumasını bekleyelim.
– Pasta aralarına süreceğimiz kremayı çok artı koyarsanız üstüne koyacağınız fıstık ve güya şeyler çine gömülebilir, eğer meyveli pasta yapacaksanız pastanın kenarlarından görünmesi daha hoş bir bakış olacak.
– Pastanın üzerini kaplarken dikkat etmemiz gereken hususlara gelirsek, önce çok ince bir krema sürelim, ama eğer üzerine koyduğunuz pasta keki kuru ise başta reçelli su ile veya şekerli su ile ıslatalım daha sonra krema sürelim. sonradan pasta cilası ile her yerini kaplayalım.
– pasta cılası sürüldükten ve donduktan sonradan üzerini pastanın çeşidine göre istediğiniz şekilde süsleyelim.