Pasta Tadında Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık 1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 silme tatlı kaşığı granül kahve
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pasta Tadında Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri köpürünceye kadar çırpılır.
Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu eleyerek ilave ederek çırpıyoruz.
Her tarafını tereyağla yağladığımız tart kalıbına kek hamurumuzu ortadan olacak şekilde yavasca döküyoruz.
Her tarafa eşit şekilde yayılması için sallıyoruz.
Daha güzel kabarması için bir kaç kere tezgaha vurup ve hamurun havasını alalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Kekimiz pişip soğuduktan sonra muhallebisini hazırlayalım.
Geniş bir tencereye süt, toz şeker, un, granül kahveyi koyalım, çırpalım. Ocağa alalım. Göz göz olana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan 2 dakika sonra ocağı kapatıp, 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim.
1 çay bardağı soğuk süte 1 silme tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyelim.
Erittikten sonra kaşık kaşık kekimizin üzerine dökelim.
Vakit kaybetmeden hemen muhallebisini de sıcak sıcak yüz tutmadan kekin üzerine gezdirelim.
Kakao eleyerek ve çikolata rendeleyerek sunum yapalım.
Ben yoğurtla bir kaç kere kek denedim ve süte göre çok daha yumuşak oldu bu kez de bu şekilde denemek istedim sizlerde umarım dener ve beğenirsiniz. 🥰💕.