Pasta kreması tarifi, bayanların en çok aradığı tasvir olsa lüzum. Emrindeki bildiğiniz gibi bu kremalar en çok yaş pasta tariflerinde kullanılmaktadır. Bugün hazır krema uygulamak istemeyen, sağlıklı ve leziz bir tanım arayan sevgili takipçilerimiz için yapımı epeyce basit pasta kreması hazırladım. Kısacası bayanlar sizlere pasta yapımında olmazsa olmazı pratik ve basit bir krema tarifi olan, hazır aldığımız pasta kremasının aksine fazla hafif ve nefis en güzeli de görseller ile rahatça yapabileceğiniz krema tarifini beğeninize sunuluyor. Basit gelsin…
500 gram (yarım litre süt)
50 gram nişasta( yarım su bardağı)
2 yumurta( sarısı)
510 gram toz şeker( 3 su bardağı)
Dere kaşığının yarısı değişken vanilya özütü ( vanilya özütü yoksa bir akarsu kaşığı vanilya tozu kullanmanızda mümkün)
Pasta kreması yapmaya yarım kilo sütü ısıtarak başlıyoruz. Tencereye eklenen sütün üzerine şekerin üç de ikisini ekledikten sonra ısınmaya bırakıyoruz. Şeker eriyene ve vanilya aromasını verene değin ısıtmaya devam ediyoruz. Evet bayanlar şu anda sıra geldi yumurta sarıları ve nişastayı çırpmaya, derin bir kap içine aldığınız yumurta ve nişastayı ve kalan şekeri karıştırma adamakıllı karıştırınız. Bu karışın üzerine ısınan sütten bir bardak alarak yavaş yavaş ilave ediniz, ve çırpmaya devam ediniz . Karışımınız en ince ayrıntısına kadar yumuşattıktan daha sonra sütü ısıttığımız tenceremize ilave ediyoruz ve aralıksız karıştırıyoruz. Kaynama noktasına geldiği süre altını kısarak kıvama gelene değin karıştırın. Kıvama gelen kremayı ocaktan alın ve diğer bir vahşi mutlaka aktarın somurtkan taktirde krema yoğunlaşmaya başlar. Hazırlanmış olan kremanın ağzını ayrıntılarıyla kapatarak kıvama gelmesi için bir gece dolapta bekletiniz …
Krema Tarifi 1
Krema Tarifi 2
Krema Tarifi 3
Krema Tarifi 4
Krema Tarifi 5
Krema Tarifi 6
Krema Tarifi 7