Patatesleri yıkayıp haşlayın. Ilınınca kabuklarını ceddip ufak küpler halinde doğrayın. Derin ve geniş bir kaseye alın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın.
Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın. Patateslerin üzerine dolaştırıp 1-2 kere karıştırın. Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın.
Patatesleri salata tabağına alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın. Yumurtaları ceddip ulusa ulusa dilimleyin ve salatanın üzerine dizin. Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin. Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine dolaştırıp servis yapın.
Dilerseniz, köfte ve pirinç ile hazırlanan Ali paşa pilavı tarifine göz atabilirsiniz.