Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı akışkan yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Bulamak İçin:

  • 5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti İçin: 

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Parmak tatlısı yapılışı itibariyle en kolay şerbetli tatlılar arasında yerini alır. İmal evresinde bütün malzemeler bir araya getirilir. Şerbeti için su ve şeker tencerede birleştirilir.
  • Daha sonra şeker eriyene dek karıştırılır ve ocağın altı açılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır ve içine limon suyu ilave edilir.
  • Ardından ise soğumaya bırakılır. Hamur için un hariç zorunlu olan tüm malzemeler bir kaba alınır. Un azar azar ilave edilerek, ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edilene kadar yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlanarak silindir biçimi verilir. Bir tabağa beş yemek kaşığı irmik alınır ve hazırlanan hamurlar irmiğe bulanır.
  • Ardından yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Tepsiye dizilen hamur parçalarını evvelden ısıtılmış 180 derece fırına konur.
  • Üstleri kızarana kadar takribî 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar anında başka bir kaba aktarılır.
  • Tencerede soğumaya bırakılan şerbet, tatlının üzerine dökülerek dağıtılır. Tatlı şerbeti tamamen sürükleyene kadar oda sıcaklığında bekletilir.
  • Şerbeti sürüklemiş olan parmak tatlısı, üstünde toz antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle birlikte süslenerek servis edilir. 

Parmak Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet soğuk, tatlı sıcakken yapılan birleştirme operasyonunda oldukça dikkatli olunmalıdır.
  • Tatlının lezzet kıvamının belirlendiği bu düzeyde şerbet her bölgeye denk olacak biçimde dağıtılmalıdır. Tatlının ve şerbetin sıcaklığı ayarında olmalıdır.
  • Göze hitap eden bir sunum yapmak isteyen bireyler, parmak tatlısının üstünü toz Antep fıstığı taneleri ya da Hindistan ceviziyle birlikte süsleyebilirler.
  • Lezzet olarak herkesin damak zevkine geçim sağlayan bu tatlıyı, muhtelif süslemeler yaparak ağız sulandıran bir sunum tabağı hazırlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın