Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kemiksiz dana eti
  • 25-30 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım su kadehi sıvıyağ
  • 3 su kadehi sıcak su
  • 10-12 mantar
  • 6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovuşturarak arınıp dilimleyin.
  • Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
  • Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
  • Soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar sote edin.
  • Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
  • Etler yumuşayıncaya kadar takribî 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Mantarları süzüp etlere ilave edin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın