Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Panzanella Salatası

Panzanella Salatası

Panzanella Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g bayatlamış köy ekmeği
  • 150 g siyah zeytin
  • 1 kırmızı soğan
  • 5 domates
  • 3 salatalık
  • 20 fesleğen yaprağı
  • 5 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Panzanella Salatası Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaseyi su ile doldurup içine bir tatlı kaşığı sirke ilave edin. Bayatlamış köy ekmeklerini suya atın ve yumuşayıncaya kadar bekletin. Ekmeklerin fazla suyunu kağıt peçeteyle alarak bir kenara alın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Soğanı ince millete biçiminde doğrayın. Domates ve salatalıkları kocaman küp formunda doğrayın. Fesleğen yapraklarını elinizle kocaman parçalara dağılın. Yumuşayan ekmekleri de kocaman küp biçiminde doğrayıp üzerine zeytin ezmesi sürün. Tüm malzemeyi bir servis kasesine alıp harmanlayın. Sosu için zorunlu olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın