Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %1,35
  • ALTIN
    %3,06
  • BIST
    %0,05
Panna Cotta

Panna Cotta

Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Minik bir bardakta sütün üzerine jelatini ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika bilave edin.
  • Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Minik baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü usulca ilave edin. Vanilya ilave edip karıştırın.
  • Karışımı suyla nemlendirilmiş kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
  • Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten evvel içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.

Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Jelatinleri mikrodalga da kısa zamanda çözebilirsiniz.
  • Toz jelatin kullanmak müddetten tasarruf etmenizi sağlar.
  • Aroma katmak için, kahve veya değişik tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, böğürtlen veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın