Minik bir bardakta sütün üzerine jelatini ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika bilave edin.
Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Minik baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü usulca ilave edin. Vanilya ilave edip karıştırın.
Karışımı suyla nemlendirilmiş kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten evvel içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.
Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Jelatinleri mikrodalga da kısa zamanda çözebilirsiniz.
Toz jelatin kullanmak müddetten tasarruf etmenizi sağlar.
Aroma katmak için, kahve veya değişik tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.
Dilerseniz, böğürtlen veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.