Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Pankek Pasta

Pankek Pasta

Pankek Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • eritilmiş

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 koli vanilya
  • 300 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı kocaman çekilmiş antep fıstığı 

Pankek Pasta Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın. Un karışımını ilave edip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı operasyonu yineleyin. Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin. Üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. Üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın