Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pankek

Pankek

Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • Bal
  • Likapa Yabanmersini

Pankek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Yumurtasarılarını tozşekerle 3 dakika çırpın. Sütü ilave edin. Unu ve kabartmatozunu eleyerekekleyin.
  • Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuz ilave edip mikserin düşük süratinde 2 dakika çırpın. Mikserin süratini artırarak 3 dakika daha çırpın.
  • Kabaran yumurta aklarını değişik karışıma spatula takviyesiyle fazla söndürmeden karıştırın.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı sıvıyağ dolaştırıp orta ateşte ısıtın. Yemek kaşığı ile karışımdan alıp tavaya bırakarak yuvarlak biçim verin.
  • Üzerinde kabarcıklar oluşunca spatula ile değişik tarafını çevirerek pişirin. Karışım bitene kadar operasyona devam edin.
  • Pankekleri servis tabağına alın. Üzerine bal dolaştırıp yabanmersinlerini serpiştirin. Ilık servis yapın. 

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pankek pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın