Merhaba E-Tariflerin kıymetli takipçileri, Bugün İtalyan mutfağından, gelen yeni seneyi karşılamak için yapılan nefis Panettone Tarifi sunacağız. Zengin içeriği ve yumuşak dokusu bu nefis ekmekleri çok hoşlanacağınızı umuyoruz. Değişik tarifler arayanlar için birebir gerek lezzet bakımından gerekse sunumun hoşluğundan kesinlikle sınaması gereken tariflerin içinde yer alan tarifi nasihat ederiz. Ekmeğin içinde bulunan portakal AŞKI, limon SAĞLIK ve EBEDİLİĞİ, üzümse PARAYI simğelediği söyleniyor. İtalyanlar yeni seneye girmeden son haftalarında bu nefis ekmeği mutfaklarında kesinlikle bulundururlar. Sizde şımartan tatlar yapmak isterseniz, dünya mutfaklarından kısmımızda Panettone Tarifini verdiğimiz bu enfes ekmek tarifini sınayabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, Panettone Tarifinin malzeme listesi ve hazırlanışına geçelim, basit gelsin.
8 karakter
Pandispanya için
1 koli 11 gr instant maya
80 mİ sıcak su
Yarım su kadehi un
1.Hamur İçin Malzemeler
koli 11 gr instant maya
2 yumurta
45 mİ ılık su
175 gr un
175 toz şeker
115 gr tereyağı
2.Hamur İçin Malzemeler
2 yumurta
3 yumurta sarısı
45 mİ bal
15 mİ vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
6 gr tuz –
225 gr tereyağı
420 gr un +100 gr yoğurmak için
Son Hamur İçin Lüzumlu Malzemeler
250 gr kuru üzüm
75 gr limon kabuğu şekerlemesi
75 gr portakal kabuğu şekerlemesi
1 rendelenmiş portakal kabuğu
1 rendelenmiş limon kabuğu
2-3 yemek kaşığı un
Süsleme için
File badem Kakao
Pudra şekeri
Son Hamurun Tarifi
Yumurta, yumurta sarısı, şeker, bal, vanilya ve tuzu tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını ilave edin. Unu da ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru unladığınız tezgaha alarak yoğurun ancak yüzeye 100 gr ’dan fazla un koymayın ekmeğin lezzeti bozulur. Hamuru yağladığınız derin bir kaba alarak üzerini kapatın. Sıcak bir yerde 2-4 saat arası bekleterek hamurun 3 katı kabarmasını bekleyin.
Pandispanya Tarifi
Maya ve suyu bir sırça kaseye alıp kremamsı bir kıvam alana kadar takribî 10 dakika karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Kabın üzerini kapatın ve 30 dakika dinlenmeye vazgeçin.
Dolgusu ve Son Safha
Üzümleri suya koyarak 30 dakika bekletin. Yumuşayan üzümleri kağıt havlu üzerine alarak iyice kurutun. Dinlenen hamura iç malzemeyi de ilave ederek iyice karıştırın. 18 santimlik bir kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru içine aktarın. Hamurun üzerine daha da çok kabarması için X biçiminde çizikler atın. Sıcak bir yerde en az 2 saat hamurun kabarması için bekletin.
1.Hamur Tarifi
Su ve mayayı bir sırça kaseye koyarak kremamsı bir kıvam alana kadar takribî 10 dakika çırpın. Bu karışımı pandispanya karışımına ilave edip tahta kaşık desteğiyle iyice karıştırın. Unu, yumurtayı ve şekeri ilave edin. Tereyağını da ilave ederek 5-6 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve kabarması için takribî 1.5 saat dinlenmeye vazgeçin.
Pişirme
Hamurun kabarma vaktinin son 30 dakikasında fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaralı hamurunuzun üzerine tekerrür X biçiminde çizgiler atın ve 10 dakika pişirin. Sonra fırının ısısını 175 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Sonra fırının ısısını 165 dereceye düşürün rengi iyice kahverengileşene kadar yanaş 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin
Servise Hazırlama
Ekmeği veya ekmekleri fırından aldıktan sonra üzerine kakao, pudra şekeri ve file badem serpip servis yapın.