Merhaba hoş ülkemin hamarat kadınları, bugün kolaya kaçmadan hazır pandispanya almak yerine üretimi kolay ve en ehemmiyetlisi de kendimiz yaptığımız için sıhhatli bir tercih olacağını düşündüğüm Pandispanya Tarifi hazırlayacağız.
Pastaların bırakılmaz malzemesi olan Pandispanya için sizlere bir değil iki değil bütün üç farklı tarif hazırladım. İlk tarifimizde kedi dilini kullandım. Özellikle pastalara farklı bir lezzet kattığını düşündüğüm kedi dilini kesinlikle pasta üretiminde kullanmanızı öneririm. Evet kadınlar hoş bir pasta tarifimizin yanında sitemizde sizlerle paylaştığım natürel Limonata Tarifi iyi gider diye düşünüyorum basit gelsin.
Pastacı Sadık Ustanın Teklifi Şöyledir:
Tüm malzemeler mikserde 7 dakika çırpılır. Daha evvelden hazırlanan altı kağıt ile kaplanmış çemberlere dökülür, 180 °C ’de 45 dakika pişirilir.
Kakaolu pandispanya yapmak için malzemelere 60 g kakao ilave edilir.
Albamiks Basit Pandispanya, krema kapsayan tüm pasta yapılışında kullanılan esas malzemedir. Pandispanya dışında, revani tarifinde, yağ ilavesi ile kek üretiminde ve bazı tart tarifleri çeşitlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.
90 gr kedi dili
150 gr sütlü çikolata
750 gr karamelli dondurma
150 gr sütlü çikolata
2 çay kaşığı granül kahve
Kakao
6 Şahsiyettir
Kahveyi 6 çorba kaşığı kaynamış suyla karıştırın. Kedi dillerini parçalayın. Dondurmayı yavaş yavaş ılıtıp, yumuşatın. Soğuğa dayanıklı bir kabın içine ayrılınmış kedi dilinin yarısını koyun. Uzerine kahvenin, rendelenmiş çikolatanın ve dondurmanın yarısını katın. Kalan malzemelerle aynı operasyonu bir kere daha tekrarladıktan sonra buzluğa koyun. İyice soğuttuktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
MALZEMELER
• 5 yumurta
• 5 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay kadehi akışkan yağ
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı dolusu karbonat
YAPILIŞI
1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur. Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır. Çırparken hep aynı güzergaha döndürülerek çırpılır takribî 15-20 dakika.
2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca akışkan yağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir.
Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır.
3- Un ve pirinç unu katılıp iyice karıştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür. Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir.
4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır.
Melek Hanımdan Basit Pandispanya Tarifi
Malzemeler:
1 su kadehi şeker
1 su kadehi un
1 su kadehinden çok az noksan nişasta
3-4 yumurta
1 kutu kabartma tozu
Yapılışı:
burda bir püf noktası çaydanlığın üzerine kek karıştırma kabını koyuyorum yumurtaları azıcık ısıtıyorum sonra değişik malzemeleri karıştırıyorum hamuru çırptıktan sonra fırına veriyorum 25 dk 175 derecede pişiriyorum sünger gibi oluyor ortadan 2 kesiyorum arasına krem şanti isteğe göre meyve en üste kivi çok hoş duruyor dogum günlerinde çok hoş oluyor afiyet olsun
Melek Akyol