Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Pandispanya

Pandispanya

Tarifin Öyküsü

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 3,5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 kaşık
  • 1/2 yarım çay kadehi ılık su
  • 1/2 yarım kutu kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 20 cm çember

Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta akları ve sarıları dağılır. Şekerin yarısı beyazlı yarısı sarılı karışıma ilave edilir. Yumurta aklarını iyice kar gibi olana dek şekerin yarısı ile çırpıyoruz.
  2. Sarılı karışıma suyu ilave edip iyice köpük gibi olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Unlu mamülleri eleyip sarılı karışıma ilave edip mikserin en düşük kademesi ile çırpıyoruz.
  4. Beyazlı karışımı 4 seferde sarılı karışıma spatula ile alttan üste söndürmeden veriyoruz.
  5. Kalıba döküp 150 derecede yavaş yavaş takribî 1 saate yakın pişiriyoruz. Fırından çıkınca telin üzerine ters çevirip yada çemberi yan yakalayıp soğumaya vazgeçiyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın