Kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı un yerine 2 kaşık kakao koyabilirsiniz
Pandispanya Tarifi Yapılışı
Yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar mikserle yaklaşık 10 dakika çırpalım. Ilık suyu ekleyip biraz daha çırpalım.
Ardından elenmiş un kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim spatula ile içten dışa doğru pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım (Bu işlemi hızlı yapmayın yumurta sönmesin)
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar çırpalım. Yumurta akı kap ters çevrildiğinde kaptan ayrılmıyorsa olmuş demektir
Bu karışımı unlu karışıma döküp yavaşça spatula ile iyice karıştıralım.
Bu aşama çok önemli yumurtaları söndürmeden yavaşça yapın 20 cm kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt koyup karışımı kenardan dökün.
Yaklaşık 40 dakika pişirin Fırından çıkan kekimizi ters çevirip soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım