Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pandispanya

Pandispanya

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuzlu
  • Yarım çay bardağı kaynar su

Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Kez yumurtaların sarısını beyazını ayıralım.
  2. Yumurta beyazını 1 tutam tuz ile köpük köpük olana dek çırpalım .
  3. Şekerin yarısını da dökelim ,öteki yarısını yumurta sarılarına katalım.
  4. Yumurta sarılarını bambaşka bir kapta şekeri ,yarım dere bardağı kaynar suyu dökelim rengi açılana dek çırpalım .
  5. Mikserle ve kuru malzemeleri da katıp çırpalım.
  6. Yumurta beyazından bir kaşık alıp gelişi güzel sarıların içine karıştıralım.
  7. Sonradan tahta kaşıkla yumurta beyazını 3 defa de katlaya katlaya yedirelim.
  8. Uyarı beyazları söndürmeden yedirelim.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm kalıba hamurumuzu dökelim ve tepsiyi vuralım alttan havacıkları çıksın.
  10. Ve 150 derece hafif ısınmış fırına koyalım.
  11. Fırın kapağını açmadan fansız fırında 45 dakika pişirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın