Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu arınıp kıyın.
Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını atayıp çeper biçiminde doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su kadehi pancar suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Pancarlı Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte kullanacağınız pancarların taze olmasına itina gösterin. Dış kısmını atadıktan sonra sudan geçirin.
Pilavı hazırlarken margarin veya sıvıyağ yerine tereyağı kullanın.
Et suyu yerine tavuk suyu ya da tavuk bulyon da koyabilirsiniz.
Pilavların tane tane olmasını sağlamak için tahta kaşık kullanın ve pişirmeye başladıktan sonra karıştırmayın.
Pilavı kısık ateşte pişirin. Aksi takdirde dibi yakalamaya başlayacaktır.
1 Porsiyon Pancarlı Pilav Kaç Kaloridir?
Pancarlı pilavın bir porsiyonu, takribî 200 kaloridir. Perhiz listelerine ilave edebileceğiniz bu tarifi, miktarlı bir biçimde harcayın. Kalorisi daha düşük bir tarif arıyorsanız, patlıcanlı pilav tarifini deneyin.