Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Pancarlı Pilav

Pancarlı Pilav

Pancarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr küp doğranmış pancar
  • 2 su kadehi pirinç
  • 3 su kadehi pancar suyu
  • Yarım su kadehi et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Pancarlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu arınıp kıyın.
  • Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını atayıp çeper biçiminde doğrayın. 
  • Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su kadehi pancar suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın.  Afiyet olsun.

Pancarlı Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız pancarların taze olmasına itina gösterin. Dış kısmını atadıktan sonra sudan geçirin.
  • Pilavı hazırlarken margarin veya sıvıyağ yerine tereyağı kullanın.
  • Et suyu yerine tavuk suyu ya da tavuk bulyon da koyabilirsiniz.
  • Pilavların tane tane olmasını sağlamak için tahta kaşık kullanın ve pişirmeye başladıktan sonra karıştırmayın.
  • Pilavı kısık ateşte pişirin. Aksi takdirde dibi yakalamaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Pancarlı Pilav Kaç Kaloridir?

  • Pancarlı pilavın bir porsiyonu, takribî 200 kaloridir. Perhiz listelerine ilave edebileceğiniz bu tarifi, miktarlı bir biçimde harcayın. Kalorisi daha düşük bir tarif arıyorsanız, patlıcanlı pilav tarifini deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın