Malzemeler
Hamur için
Pancarların kabuklarını atayıp kocaman doğrayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsakları karıştırın. Pancarları bu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra pürüzsüz bir püre olacak biçimde ezin. Ekmek için un ve kepekli unu derin bir kaba alın. Tuz ilave edip karıştırın. Ortasını havuz biçiminde açıp yaş mayayı ilave edin. Üzerine ¼ su kadehi ılık su ilave edin. Evvel mayayı parmak uçlarınızla iyice ezin. Daha sonra kenarından un alarak yoğurmaya başlayın. Yoğurma harekâtı bitirilmeden pancar püresini ilave edip yoğurun. Son olarak taze kekiği ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Oda ısısında üzerine nemli bir bez öterek takribî 1 saat mayalanmaya vazgeçin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Elinizi hafif yağlayarak hamura biçim verip tepsiye yerleştirin. 40 dakika mayalanmaya vazgeçin. Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.